Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πως να φιάξετε την δική σας σφραγίδα!

Η σημερινή χειροτεχνία είναι πολύ απλή και τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι ήδη πάνω στο γραφείο μας.
Χωρίς να μετακινηθείτε λοιπόν για να αγοράσετε πράγματα πιάστε από το γραφείο σας μια γόμα! και μια κοφτερή λεπίδα. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Χ-acto λεπίδι αν σας βολεύει αρκεί να είναι...καλά ακονισμένο!!


Πάμε λοιπόν......
Σήμερα θα φτιάξουμε την δική μας σφραγίδα!!
Με ότι σχέδιο θέλουμε!
Εμείς αποφασίσαμε να φτιάξουμε.....τι άλλο? την μουτσούνα του Κου-Κλο φυσικά!!



Αποφασίστε και εσείς λοιπόν το σχέδιο και το μέγεθος της σφραγίδας σας και ανάλογα το μέγεθος διάλεχτε και την κατάλληλη γόμα!
Το υλικό που φτιάχνετε μια απλή γόμα είναι ιδανικό ώστε να μπορεί να κοπεί εύκολα για να χαράξουμε ένα σχέδιο της αρεσκείας μας.
Η διαδικασία απλή. Σχεδιάστε με ένα μολύβι πάνω στην γόμα σας το σχέδιο που θέλετε.


Η φιλοσοφία είναι από κει και περά είναι η εξής....αφαιρούμε μερικά επίπεδα της γόμας χωρίς να αφαιρέσουμε όμως τα σημεία που έχουμε ζωγραφίσει.




Αφού τελειώσετε από αυτό…είστε έτοιμοι!
Προμηθευτείτε μελανί στο χρώμα που θέλετε και αρχίστε το σφράγισμα!!
Tips! Αν εν τω μεταξύ σας ξεφύγει κάποιο σημείο και κόψετε κατά λάθος κάποιο κομμάτι μην ανησυχείτε γιατί υπάρχει λύση….όχι βεβαία να αλλάξετε γόμα!!
Σε εμένα για παράδειγμα…μου ξέφυγε ένα μουστάκι από την μουτσούνα που έφτιαξα. Αυτό που έκανα ήταν να πάρω μια καρφίτσα, να την καρφιτσώσω πίσω από την γόμα και από μπροστά να προσθέσω το κομμάτι που είχα κόψει. Η καρφίτσα το κρατάει στην θέση του και μάλιστα κρατάει και την σφραγίδα μου όρθια!!



Καλή τύχη με την δικιά σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου