Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Μπαμπουλοψαράκια απο πυλό!

Όποιοι παρευρέθησαν σε κάποια απο τις παραστάσεις μας την Κυριακή που μας πέρασε στον θεατρικό σταθμό θα είδαν, εκτός απο τα κλασσικά πλέον μπαμπουλόψαρα μας, και κάποια άλλα μικρότερα που είχαμε φιάξει για τους μικρούς μας φίλους!
Και όπως σας έχουμε πει δεν πρόκειτε ποτέ να φιάξουμε κάποια κατασκευή χωρίς να σας δείξουμε τον τρόπο να την φιάχνετε και μόνοι σας!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δούμε πως θα φιάξουμε ενα μικρό μικρό μπαμπουλόψαρο για τα κλειδία, για τον λαιμό, για βραχιολάκι....ή οτιδήποτε άλλο σκεφτούμε!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε πολύ απλά!

ΥΛΙΚΑ
  • Πολυμερής πυλός σε διάφορα χρώματα (πολύ φτηνό υλικό,περίπου 1,70 ευρώ το τεμάχιο που το βρίσκετε σε όλα τα βιβλιοπωλεία)
  •  Ενα κοπίδι
  • Μια οδοντογλιφίδα ή μια καρφίτσα (όχι απαραιτητο αλλα θα σας βοηθήσει αρκετά)
  • Μια μικρή ή μεγάλη γράνα ανάλογα το μέγεθος του ψαριού μας.
Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να φτιάξουμε το σώμα του ψαριού που στην περίπτωση μας είναι μια μπάλα.
Έτσι λοιπόν διαλέγουμε το χρώμα που θέλουμε και φτιάχνουμε με αυτό μια μπάλα απο πυλό!
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε τα χαρακτηριστικά μεγάλα και φωτεινά μάτια του μπαμπουλοψαρου μας.
Αυτά τα φτιάχνουμε κάνοντας πάλι μια μπάλα από πυλό (ξανά ότι χρώμα θέλουμε) και κόβοντας την προσεκτικά στην μέση με το κοπίδι.

Πιάνουμε τα μάτια είτε με το χέρι μας η, αν μας δυσκολεύει, με μια οδοντογλυφίδα, καρφίτσα (ο συγκεκριμένος πυλός κολλάει εύκολα σε κάτι μυτερό και πιάνεται εύκολα) και έπειτα τα κολλάμε πάνω στο σώμα του ψαριού μας.
Για στόμα υπάρχουν πολλές επιλογές. Μπορούμε απλά να βάλουμε ένα κομματάκι από ένα χρώμα πυλό ή μπορούμε και να σκαλίσουμε μια μικρή τρυπά λίγο πιο κάτω από τα μάτια και να βάλουμε ένα μικρό κομμάτι από άσπρο πυλό για δόντια και ένα κομμάτι ροζ για γλωσσά!
Τέλος τα πτερύγια είναι εξίσου απλά να φτιαχτούν.
Παίρνουμε ένα χρώμα πυλό που θέλουμε και το κάνουμε μια μπάλα. Έπειτα το πατάμε με το δάχτυλο μας να γίνει λίγο επίπεδο. Το κόβουμε στην μέση και ο κολλάμε επάνω στο σώμα. Παρόμοια και με την ουρά.



Μπορούμε να αφήσουμε το ψαράκι μας εκεί η αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε κάπως για να το κρεμάμε μπορούμε να του βάλουμε μια μικρή γράνα.
Αφού είναι πλέον έτοιμο ήρθε η ώρα να το ψήσουμε!
Στους 100 βαθμούς για μίση ώρα είναι το ιδανικό. Αφήστε το να  κρυώσει και αυτό σιγά σιγά θα γίνετε όλο και πιο σταθερό.
Είστε έτοιμοι!!
 Καλή επιτυχία λοιπόν!
Τα λέμε πολύ σύντομα με νέες δημιουργίες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου