Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Πως να φιάξετε μια κούκλα Snowth (Muppet Show-Mahna Mahna).

Η καλοκαιρινές σας διακοπές άρχισαν και έχετε άπλετο χρόνο για κατασκευές? Τότε σας προτείνουμε να φτιάξετε μια κούκλα από το Muppet Show και συγκεκριμένα ένα Snowth! Αυτό το ροζ πλασματάκι δηλαδή που τραγουδάει τον παρακάτω ρυθμό που θα έχετε σίγουρα ακούσει όλοι....Προειδοποίηση....... το project που προσπαθήσαμε δεν ήταν απόλυτα επιτυχές απο την άποψη ότι πολλά απο τα σημεία του χρειάζονται βελτιώσεις. Θα χαρούμε πολύ όποιοι απο εσάς προσπαθήσουν να φιάξουν ένα Snowth να μας προτείνουν βελτιώσεις για τα σημεία που έχουν κάποια μικρά ελαττώματα.

Τι λέτε λοιπόν.....ξεκινάμε μαζί να φτιάχνουμε?

Υλικά

Σφουγγάρι σε μεγάλα φύλλα.
Κόλλα σιλικόνης
Τσόχα (ροζ, κίτρινη, μαύρη)
Ραπτομηχανή (ή βελόνα και κλωστή)
Κάποιο ύφασμα σε μορφή γούνας.
Δυο μπάλες φελιζόλ ή δύο μπαλάκια του πινκ-πονκ.

Αρχικά φτιάχνοντας το σώμα πρέπει να υπολογίσουμε την περίμετρο του χεριού που θα χειρίζεται την κούκλα.΄Έπειτα κόβουμε και κολλάμε ένα κομμάτι από το σφουγγάρι τόσο όσο η περίμετρος  του χεριού μας ( και λίγο παραπάνω).
Μπορούμε αυτό το κομμάτι να το ντύσουμε τώρα με τσόχα ή οποιοδήποτε ροζ χνουδωτό ύφασμα ή αυτό το βήμα μπορεί να γίνει και τελευταίο.


Έπειτα πάμε να φτιάξουμε τα χέρια.
Αυτό θα γίνει τυλίγοντας δύο κομμάτια από τσόχα (κομμένη τετράγωνα).


Όλα τα μέρη προτείνουμε να τα κολλάτε με κόλλα σιλικόνης καθώς από εμπειρία μας είναι για αυτά τα υλικά η πιο κατάλληλη. (πάντα να την χρησιμοποιείτε με προσοχή βέβαια!!!)

Ξεκινώντας να φτιάχνουμε το κεφάλι τώρα πρέπει να φτιάξουμε κάποιου είδους πατρόν. Ακριβώς όπως θα φτιάχναμε ένα ρούχο.
Το πατρόν που χρησιμοποιήσαμε εμείς είναι το εξής :Αλλά μην μείνετε σε αυτό. Ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος που θέλετε να έχει το δικό σας Snowth μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πατρόν.

Έπειτα κόβουμε δύο κομμάτια σφουγγάρι στο σχήμα του πατρόν μας και κολλάμε τις άκρες μεταξύ τους. Αφήνουμε προφανώς το κομμάτι του λαιμού και του στόματος ανοιχτό για την συνέχεια. Τέλος ντύνουμε κατάλληλα το κεφάλι. (με ροζ τσόχα).Το πιο δύσκολο σημείου της κατασκευής μας (και για το οποίο δεν βρήκαμε την ιδανική λύση) είναι το στόμα και η κίνηση αυτού. Αν δείτε στο βίντεο η κίνηση όταν τραγουδάει είναι ιδανική.
Αυτό που κάναμε εμείς ήταν να κολλήσουμε ένα κομμάτι κίτρινης τσόχας γύρο από το στόμα της κούκλας και από μέσα ένα στρογγυλό κομμάτι μαύρης τσόχας.
Η κίνηση δε μας βγήκε τόσο αρμονική όσο το βιντεάκι αλλά και έτσι μπορούμε να πούμε έχει πολλή, πολλή πλάκα!!
  

Οι τελευταίες λεπτομέρειες είναι τα μάτια και το να καλύψουμε το σώμα.
Για τα μάτια χρησιμοποιήσαμε δύο μπάλες φελιζόλ και μαύρη τσόχα.

Για το σώμα χρησιμοποιήσαμε αυτό το χνουδωτό (πράγμα!!) που απ' ό, τι μας είπαν λέγεται μαραμπού (σε καταστήματα με κλωστές).Και ιδού το αποτέλεσμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου