Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Βραδιά ερευνητή 2013 στο ΙΤΕ...θα είμαι και εγώ εκεί!!! ;)



Μην χάσετε σήμερα την βράδια ερευνητή που διοργανώνει το ίδρυμα τεχνολογίας και ερευνάς (ΙΤΕ) στις 18.30 μμ που θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στα Βασιλικά Βουτών.
Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι ένας πανευρωπαϊκός θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2005 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με κύριο στόχο την ενίσχυση της δημόσιας εικόνας των ερευνητών και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, αποσκοπεί στην ενθάρρυνση νέων ατόμων να ακολουθήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία στην έρευνα, μέσα από την καλλιέργεια της ερευνητικής κουλτούρας στις νεότερες γενιές. Επιπλέον, οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στοχεύουν στο να απομυθοποιήσουν την εικόνα του «απόμακρου επιστήμονα» που είναι κλεισμένος και αποκομμένος από την κοινωνία, και να δείξουν ότι ο ερευνητής είναι κάποιος σαν κι εμάς.
Φέτος, η «Βραδιά του Ερευνητή» θα λάβει χώρα παράλληλα σε 36 χώρες και 300 ευρωπαϊκές πόλεις, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις στην Αθήνα (ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»), στην Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών / Πολυχώρος ΙΝΤΕΑΛ), στο Βόλο (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας / Πολυχώρος Τσαλαπάτα), στη Θεσσαλονίκη (ΕΚΕΤΑ / Κέντρο Διάδοσης Επιστήμων και Μουσείο Τεχνολογίας) και στο Ηράκλειο (ITE).
Στο Ηράκλειο, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους ερευνητές και να ενημερωθούν για τις πρόσφατες δραστηριότητες του ΙΤΕ στους τομείς: Διάχυτης Νοημοσύνης, Τεχνολογίες Νέων υλικών και Εφαρμογών των Λέιζερ, Υποβρύχιας Ακουστικής, και Βιολογικών Συστημάτων.
Η βραδιά θα πλαισιωθεί με προσφορά κρητικών εδεσμάτων με την υποστήριξη του χορηγού «Δημιουργίες Γεύσεων» και παρουσίαση του Κρητικού Αμπελώνα από μέλη του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου.  Ο Γιώργος Αναγνωστάκης (κιθάρα) και ο Βαγγέλης Μαυροειδής (πιάνο) θα κλείσουν τη βραδιά με έντεχνα και ροκ τραγούδια.


Na είστε εκεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου