Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Χειροτεχνίες για τους μικρούς αλλά και μεγάλους μας Κου-Κλο Φίλους!!!!


Καλώς ήρθατε και πάλι!! Είστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις χειροτεχνίες??
Όπως πιθανόν να ξέρετε ήδη η καινούρια παράσταση που ανεβάζουμε έχει να κάνει με πολύ πολύ βυθό, πολύχρωμα ψάρια και πανέμορφα κοράλια! Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε την ιδανική χειροτεχνία για τους μικρούς αλλα και τους μεγάλους μας φίλους! Θα φιάξουμε λοιπόν μικρά....τι άλλο? Ψαράκια!!! Μπαμπουλοψαράκια όπως τα έχουμε ονομάσει!!
Συγκεντρώστε λοιπόν τα υλικά σας καιιιι....πάμε!!


ΥΛΙΚΑ

  • Μια μέγάλη μπάλα φελίζολ 12cm-14cm διάμετρο (η ανάλογα το μέγεθος που θέλετε).
  • Μια μικρότερη μπάλα φελιζόλ (για τα μάτια).
  • Φύλλα φελού.
  • Ενα ξυλάκι.
  • Ενα μικρό κομμάτι φελιζόλ.
  • Μάτια.
  • Πιστόλι σιλικόνης.
  • Κοπίδι.
  • Ακρυλική μπογία ή Σπρέυ διάφορα χρώματα.


Απο την εμπειρία μας στην κατασκευή αυτής της χειροτεχνίας θα σας προτείναμε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάψετε την μεγάλη μπάλα φελιζόλ γιάτι όταν έπειτα μπούν τα επιμέρουσ τμήματα το βάψιμο θα είναι πολύ πιο δύσκολο.

Η μεγάλη μπάλα μας αποτελεί το σώμα του ψαριού!

Αφού βάψετε το σώμα με όποιο τρόπο προτείματε (εμείσ δοκιμάσαμε και σπρέυ αλλα και ακρυλική μπογιά και προτείνουμε και τα δύο) το επόμενο βήμα εναι να κόψετε την μικρή μπάλα φελιζόλ στην μέση και να την ξυσέτε στο εσωτερικό της ετσι ώστε να εφαρμόζει καλά πάνω στο σώμα.
Η μικρή μας μπάλα είναι τα γουρλοτά μάτια του ψαριού!!

Τα μάτια του κάθε ψαριού σας μπορούν να έχουν διάφορα μεγέθοι.
Συμβουλή! Προσέξτε όταν κόξετε τα μάτια στην μέση και ξίσετε ετσι ώστε  να δημιουργηθει το βαθούλομα για να εφαρμόζουνε στο σώμα, να τα ξίσετε οσο πιο στις άκρες μπορείτε. Το κέντρο δεν εχει τόσο σημασία καθώς και λίγο να τα σκάψετε εφαρμόζει καλά, αλλά οι άκρες είναι σημαντικό για να κάθετε καλά το μάτι και να μην μοίαζει ξεχωριστό κομμάτι. Να μήν έχει δηλαδή κενο.

 Αφού έχετε έτοιμα τα μάτια φιάχνετε το στόμα του ψαριού. Εμείς επιλέξαμε να το κάνουμε με τον ίδιο τρόπο. Με ένα κομμάτι δηλαδη φελιζόλ κομμένο σε σχήμα δάκρυ και σκαλίσαμε λιγο την επιφάνεια του σώματος για να εφαρμόζει μεν αλλά να εξέχει και λιγο για να δώσει την αίσθηση λίγο του τρισδιάστατου.

Έπειτα πάμε να φιάξουμε τα πτερύγεια του ψαριου. Αυτο ειναι και το πιο χρονοβορο μεροσ τησ χειροτεχνειας μασ.
Στο σημείο που έχουμε υπολογίσει ότι θα βάλουμε τα μάτια, ανάμεσα σε αυτά και λίγο παραπάνω κάνουμε με το κοπίδι μας μια ''χαράδρα'' κατά μήκος του σώματος μέχρι σχεδόν τρία δάχτυλα πριν ξανασυναντήσουμε τα μάτια από τη άλλη μεριά.
Αυτή η τομή θα μας βοηθήσει όταν κολλήσουμε τα πτερύγια μας να σταθεροποιηθούν πιο καλά.
Αφού κάνουμε λοιπόν την τομή (η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά το μισό εκατοστό κόβουμε τα πτερύγια του  ψαριού. Εμείς επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλα φελλού για να φτιάξουμε τα πτερύγια.
Aφού κόψουμε τα πτερύγια στο σχήμα που θέλουμε έπειτα είμαστε έτοιμοι να κολλήσουμε όλα τα επιμέρους τμήματα!
 Προσοχή! Η κολλά που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι αυστηρά σιλικόνη για τον εξής απλό λόγο ότι οποία άλλη κολλά χρησιμοποιούμε αλλοίωνε τελείως το φελλού.
Αφού λοιπόν κολλήσουμε όλα τα μέρη του ψαριού θα έχουμε κάτι σαν και αυτο....Το τελικό στάδιο κατασκευής του ψαριού μας είναι να του βάλουμε ένα ξυλάκι έτσι ώστε να μπορούμε να το κρατάμε. Εναλλακτικά μπορούμε να του δέσουμε ένα κορδονάκι στο πάνω μέρος αν θέλουμε να το κρεμάσουμε κάπου.


Αφού έχουμε λοιπόν τελειώσει με την κατασκευή...ήρθε η ώρα να το διακοσμήσουμε!!
Αυτό το σημείο της χειροτεχνία μας αφόρα την αισθητική του καθενός! Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε διάφορα, πολύχρωμα ψάρια! Κανένα τους δεν θα είναι άσχημο είμαι σίγουρος! Καλή επιτυχία!!!
https://www.facebook.com/Koyklo8eatro
http://www.koyklotheatro.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου